Kako napraviti pametan odabir trpezarijskog stola

Blog

Pametan-odabir-trpezarijskog-stola-Linea-Milanović

Trpezarijski prostor igra ključnu ulogu kada je reč o uređenju vašeg doma . To je mesto gde se okupljate sa porodicom i prijateljima, delite obroke i stvarate neprocenjive uspomene. Da biste stvorili nezaboravan ambijent u svojoj trpezariji, ključan element je odabir trpezarijskog stola.

U ovom blogu istražićemo kako da trpezarijski sto, osim što treba da bude na prvom mestu funkcionalan komad nameštaja, bude i pravo umetničko delo koje oduzima dah svojom lepotom i dizajnom.

Izbor i odabir trpezarijskog stola koji će vam oduzeti dah zavisiće od vaših ličnih preferencija, budžeta i prostora koji imate na raspolaganju. Uživajte u procesu odabira i stvaranju trpezarijskog prostora koji će odražavati vašu jedinstvenu ličnost i stil.

Savršeni odabir trpezarijskog stola za vaš prostor može biti uzbudljiv, ali i izazovan proces u kojem tim stručnjaka Linea Milanović može da vam pomogne.

Na odabir trpezarijskog stola utiču mnogi faktori, evo na šta treba da obratite pažnju!

Merenje i planiranje prostora: Pre nego što započnete potragu za trpezarijskim stolom, prvi korak je merenje i planiranje prostora. Izmerite dimenzije trpezarijske zone, uključujući dužinu, širinu i visinu. Ovo će vam pomoći da odredite maksimalne dimenzije stola koje će se uklopiti u prostor bez problema.

Broj osoba i svakodnevna upotreba: Razmislite o tome koliko često i koliko ljudi će koristiti trpezarijski sto. Ako često imate goste ili veliku porodicu, možda će vam trebati veći sto ili opcija za proširenje stola. Takođe, razmislite o tome kako ćete koristiti sto za svakodnevne obroke i posebne prilike.

Stil i dekor: Trpezarijski sto treba da se uklopi sa stilom i dekorom vašeg doma. Razmislite o postojećem nameštaju, bojama i teksturama u prostoriji. Da li želite da sto bude klasičan, modern, rustičan ili neki drugi stil? Odabir stola koji se slaže sa postojećim dekorom doprineće harmoniji u prostoru.

Materijal i kvalitet: Odaberite materijal stola koji odgovara vašim potrebama i preferencijama. Drvo je popularan izbor zbog svoje topline i prirodnog šarma, dok su staklo i metal moderniji i lakše se čiste. Takođe, obratite pažnju na kvalitet izrade stola, jer trpezarijski sto treba da bude izdržljiv i stabilan.

Prostor za skladištenje: Ako vam je potrebno dodatno skladištenje za stolnjake, pribor za jelo ili drugi trpezarijski pribor, razmislite o stolu sa fiokama ili policama ispod stola.

Praktičnost i funkcionalnost: Trpezarijski sto treba da bude funkcionalan. Razmislite o detaljima kao što su visina stola i udobnost stolica. Ako imate decu, možda ćete želeti sto sa zaobljenim ivicama radi sigurnosti.

Budžet: Postavite budžet pre nego što krenete u potragu za stolom. Cene trpezarijskih stolova variraju u zavisnosti od materijala, dizajna i brenda. Budite realni u vezi sa svojim budžetom i potražite opcije koje se uklapaju u njega.

Proverite dimenzije vrata i prolaza: Ako naručujete veliki sto ili komade sa mogućnošću proširenja, proverite da li će proći kroz vrata i prolaze kako biste izbegli neprijatna iznenađenja prilikom dostave.

Probajte pre nego što kupite: Pre donošenja konačne odluke, preporučljivo je da sednete za sto i isprobate stolice kako biste osigurali udobnost i pravilan raspored.

Nega i održavanje: Razmislite o tome koliko vam je važna lakoća održavanja stola. Neke materijale je lakše čistiti od drugih, pa obratite pažnju na ovaj aspekt, posebno ako imate decu ili kućne ljubimce.

Nakon što uzmete u obzir ove faktore, bićete bolje pripremljeni da odaberete trpezarijski sto koji će savršeno odgovarati vašem prostoru i potrebama, i prepustite se luksuzu odabira dizajna samog stola.

Dizajnerski trpezarijski stolovi

Ovakvi stolovi predstavljaju spoj funkcionalnosti i umetnosti. Oni nisu samo komadi nameštaja već i izrazi stila i ličnosti. Evo nekoliko ključnih karakteristika koje čine dizajnerske trpezarijske stolove posebnim:

Jedinstveni dizajn

Trpezarijski-sto-Aja-Linea-Milanović-4
Trpezarijski sto Aja

Dizajnerski trpezarijski stolovi često su kreirani kao jedinstveni komadi koji se ne mogu naći u svakoj trgovini nameštaja. Odabir trpezarijskog stola koji nosi potpis poznatog dizajnera i predstavljaja pravu umetničku vrednost.

Kvalitetni materijali

Trpezarijski-sto-Infinity,-trpezarijske-stolice-Picasso-Linea-Milanovic-1200x800
Trpezarijski sto Infinity

Luksuzni trpezarijski stolovi se izrađuju od najkvalitetnijih materijala kao što su prirodno drvo, mermer, porcelan, staklo, metal ili kombinacija tih materijala. Ovi materijali garantuju trajnost i izvanredan izgled.

Elegancija u detaljima

sto za trpezariju oslo
Trpezarijski sto Oslo

Dizajn detalji često su ono što razdvaja dizajnerske stolove od običnih. To mogu biti složeni ili jednostavni geometrijski oblici, ali dobro promišljeni detalji koji čine razliku.

Savremeni Dizajn za Različite Ukuse

Odabir trpezarijskog stola savremenog dizajna obuhvata širok spektar stilova, što znači da možete pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem ukusu i enterijeru.

Minimalistički Dizajn

Ako volite čist i jednostavan izgled, minimalistički dizajn trpezarijskog stola može biti savršen izbor. Ovde manje znači više, sa čistim linijama i neutralnim bojama koje stvaraju miran ambijent.

Ekscentrični Dizajn

S druge strane, ako volite da istaknete svoju kreativnost, možete se odlučiti za ekscentrični dizajn koji uključuje nekonvencionalne oblike, boje i materijale.

Klasična Elegancija

Za one koji cene večni šarm, klasična elegancija u dizajnu stola pruža sofisticiran izgled inspirisan tradicijom.

Odabir trpezarijskog stola podrazumeva pre svega oblik stola, pravougaoni, okrugli, ovalni ili neki drugi oblik

Okrugli trpezarijski stolovi

Popularan izbor zbog svoje elegantne i društvene prirode. Ovi stolovi stvaraju intimnu atmosferu i omogućavaju svim osobama za stolom da se lako vide i komuniciraju. Evo nekoliko ključnih aspekata koje treba razmotriti prilikom odabira okruglog trpezarijskog stola:

-Dimenzije: Dimenzije okruglog stola su ključne. Prvo, razmislite o veličini vaše trpezarije i koliko prostora imate na raspolaganju. Takođe, razmotrite broj osoba koje često koriste sto. Manji okrugli stolovi obično su namenjeni za 4 do 6 osoba, dok veći mogu primiti više gostiju.

-Oblik nogu i baza: Okrugli stolovi dolaze sa različitim bazama i nogama. Ovo je važno jer utiče na stil i stabilnost stola. Možete izabrati sto sa centralnom nogom ili više nogu. Centralna noga često olakšava raspoređivanje stolica oko stola.

-Materijali: Okrugli trpezarijski stolovi dolaze u različitim materijalima kao što su drvo, staklo, metal ili kombinacija materijala. Svaki materijal ima svoj jedinstveni izgled i karakteristike. Na primer, drveni stolovi daju toplinu i prirodni izgled, dok stakleni stolovi stvaraju modernu i prozračnu atmosferu.

-Dizajn i stil: Razmislite o stilu stola koji će se najbolje uklopiti u vašu trpezariju i opšti dekor. Okrugli stolovi su dostupni u različitim stilovima, od klasičnih do modernih, rustičnih ili minimalističkih.

-Održavanje: Obratite pažnju na lakoću održavanja stola, posebno ako planirate koristiti ga za obroke. Neke površine mogu biti lakše za čišćenje od drugih.

-Dodatna funkcionalnost: Razmotrite opcije sa dodatnom funkcionalnošću, kao što su trpezarijski stolovi sa mehanizmom za proširenje ili stolovi sa dodatnim skladišnim prostorom ispod površine.

-Testiranje stolica: Važno je da sto bude udoban za sedenje. Ako je moguće, isprobajte stolice sa stolom kako biste se uverili da su visina i udobnost stolica odgovarajuće za okrugli sto.

-Aksesoari: Razmislite o dodacima kao što su stolnjaci, tanjiri i čaše koji će se koristiti sa stolom. Izaberite sto koji će omogućiti adekvatan prostor za sve ove elemente.

-Lični ukus: Na kraju, odaberite okrugli trpezarijski sto koji vam se zaista dopada i koji odražava vaš lični ukus i stil. Okrugli trpezarijski stolovi su savršeni za intimne obroke i druženje sa porodicom i prijateljima. Pravilno odabran sto može postati centralni komad vaše trpezarije i doprineti stvaranju prijatnog ambijenta u vašem domu.

Elipsasti trpezarijski stolovi

Izuzetno elegantni i neobični komadi nameštaja koji se često koriste u trpezarijama i prostorima za obedovanje. Njihov oblik kombinuje karakteristike okruglog i pravougaonog stola, što ih čini interesantnim izborom za one koji žele da dodaju sofisticiranu notu svom enterijeru. Evo nekoliko važnih aspekata koje treba uzeti u obzir prilikom odabira elipsastog stola:

-Dimenzije: Dimenzije elipsastog stola su važne jer određuju koliko osoba može udobno sedeti oko stola. Elipsasti stolovi dolaze u različitim veličinama, pa je važno izabrati onu koja će se najbolje uklopiti u vašu trpezariju ili prostor za obedovanje.

-Oblik baze: Elipsasti stolovi često imaju jedinstvene baze koje podržavaju stakleni ili drveni vrh stola. Baza može biti u obliku elipse ili nekog drugog oblika. Obratite pažnju na stabilnost baze kako biste bili sigurni da je sto čvrst i siguran za upotrebu.

-Materijali: Kao i kod svih trpezarijskih stolova, razmislite o materijalima koji čine elipsasti sto. Drvo je popularan izbor zbog svoje topline i prirodnog izgleda, dok stakleni stolovi stvaraju modernu i prozračnu atmosferu. Takođe, možete razmisliti o kombinaciji materijala, na primer, staklo sa metalnim ili drvenim elementima.

-Stil i dekor: Elipsasti stolovi dolaze u različitim stilovima, od klasičnih do modernih. Razmislite o stilu koji će se najbolje uklopiti u vašu trpezariju i opšti dekor. Boja stola takođe može doprineti harmoniji prostora.

-Održavanje: Obratite pažnju na lakoću održavanja stola. Neke površine mogu biti lakše za čišćenje od drugih, što može biti posebno važno ako planirate koristiti sto za obroke.

-Skladištenje i proširenje: Razmislite o opcijama sa dodatnom funkcionalnošću, kao što su elipsasti stolovi sa mehanizmom za proširenje ili sa dodatnim skladišnim prostorom ispod površine.

-Provera dimenzija i prolaza: Ako naručujete veći elipsasti sto, proverite da li će proći kroz vrata i prolaze kako biste izbegli neprijatna iznenađenja prilikom dostave.

Pravougaoni stolovi

Najpopularniji izbor za trpezarije i prostorije za obedovanje. Njihov klasičan oblik i praktičnost čine ih idealnim izborom za mnoge domove. U ovom blogu, istražićemo različite aspekte i prednosti pravougaonih stolova u vašem domu.

– Univerzalnost i prilagodljivost: Pravougaoni stolovi su poznati po svojoj univerzalnosti i prilagodljivosti. Ovi stolovi se lako uklapaju u različite stilove enterijera, bilo da je vaša trpezarija tradicionalna, moderna, rustična ili neka druga. Pravougaoni oblik je neutralan i može se kombinovati sa različitim vrstama stolica, dekoracijom i bojama.

– Povećanje kapaciteta: Pravougaoni stolovi obično imaju veći kapacitet za sedenje u poređenju sa okruglim ili kvadratnim stolovima istih dimenzija. Ovo ih čini idealnim izborom za porodične ručkove, večere sa prijateljima ili druge društvene događaje.Odabir trpezarijskog stola sa mogućnošću proširenja donosi veći kapacitet, što znači više mesta za goste i udobnije iskustvo obedovanja.

– Praktičnost i organizacija: Pravougaoni stolovi su praktični za organizaciju posuđa, tanjira i dekoracija na stolu. Njihova ravna površina omogućava jednostavno postavljanje i pristup jelima i priboru za jelo. Takođe, pravougaoni oblik stola često olakšava postavljanje stolica oko stola.

– Ekonomična upotreba prostora: Pravougaoni stolovi se lako uklapaju uz zid, što znači da možete iskoristiti uglove ili manje prostorije za trpezarijski kutak. Ovo je posebno korisno u manjim stanovima ili kućama gde je svaki kvadratni metar dragocen.

– Jednostavno proširenje: Mnogi pravougaoni stolovi dolaze sa mogućnošću proširenja. Ovo je posebno korisno za prigodne događaje ili kada imate goste. Proširenje se obično postiže dodavanjem dodatnih ploča ili panela, čime se povećava površina stola po potrebi.

– Različiti materijali i stilovi: Pravougaoni stolovi dolaze u različitim materijalima, uključujući drvo, staklo, metal i kombinacije ovih materijala. Takođe, možete pronaći različite stilove pravougaonih stolova, od tradicionalnih i klasičnih do modernih i minimalističkih.

– Lakoća održavanja: Održavanje pravougaonih stolova je obično jednostavno. Većina površina se lako čisti i održava, čime se čuva njihova dugotrajnost i lepota

Da li se treba držati aktuelnih trendovova kada je odabir trpezarijskog stola u pitanju?

Trendovi u dizajnu trpezarijskih stolova se konstantno menjaju, ali postoje neki aktuelni trendovi koji mogu uticati na odabir trpezarijskog stola. Ovi trendovi se često odnose na estetiku, materijale, funkcionalnost i održivost. Evo nekoliko trenutnih trendova:

Prirodni materijali: Korišćenje prirodnih materijala kao što su drvo, kamen, staklo i metal u dizajnu trpezarijskih stolova je i dalje veoma popularno. Prirodni materijali pružaju toplinu i autentičnost prostoru.

Minimalistički dizajn: Minimalizam ostaje jak trend u dizajnu trpezarijskih stolova. Čiste linije, jednostavni oblici i neutralne boje naglašavaju funkcionalnost i estetiku.

Kombinacija materijala: Kombinovanje različitih materijala u dizajnu trpezarijskih stolova, na primer, drvo i metal ili drvo i staklo, dodaje interesantne kontraste i teksture.

Ekološka svest: Održivost je sve važnija u dizajnu. Trpezarijski stolovi napravljeni od recikliranih materijala ili drva iz održivih izvora privlače kupce koji vode računa o okolini.

Prilagodljivost: Produživi stolovi ili modularni dizajn omogućavaju prilagođavanje stola različitim potrebama, što je posebno korisno za kupce s promenljivim potrebama za prostorom.

Boja i kontrast: Korišćenje boja ili kontrastnih detalja može dati stolu unikatan izgled i privući pažnju.

Asimetrija i nestandardni oblici: Stolovi sa nekonvencionalnim oblicima ili asimetričnim dizajnom privlače kupce koji traže originalnost i kreativnost u svom trpezarijskom prostoru.

Tehnološke funkcije: Stolovi sa ugrađenim tehnološkim funkcijama, kao što su punjači za mobilne uređaje ili integrisani zvučnici, postaju sve popularniji.

Retro inspiracija: Retro dizajn se vraća u modu, te odabir trpezarijskog stola inspirisanim dizajnom iz prošlih decenija privlače kupce koji vole nostalgičan izgled.

Personalizacija: Stolovi koji se mogu personalizovati, na primer, izborom boje, materijala i dimenzija, omogućavaju kupcima da stvore jedinstveni komad nameštaja.

Ovi trendovi se često mešaju kako bi stvorili inovativne i privlačne dizajne trpezarijskih stolova. Važno je pratiti aktuelne trendove, ali i razmotriti potrebe i preferencije vaše ciljne publike kako biste ponudili proizvode koji će ih zadovoljiti.

Kakav trpezarijski sto vam oduzima dah?

Minimalistički luksuz: Minimalizam je trend koji nikada ne izlazi iz mode. Odabir trpezarijskog stola sa čistim linijama, jednostavnim oblicima i visokokvalitetnim materijalima, poput stakla i nerđajućeg čelika, može stvoriti elegantan i luksuzan ambijent u vašem domu.

Drvo sa pričom: Drvo je materijal koji ima svoju priču, i starije drvo može biti prelepo oblikovano i restaurirano kako bi postalo trpezarijski sto koji će vas ostaviti bez daha. Odabir trpezarijskog stola sa rustičnim ili recikliranim komadima drveta sa jedinstvenom teksturom i bojom često su centralni deo prostora.

Stakleni raj: Stakleni stolovi često daju osećaj prostranosti i svetlosti. Moderan dizajn sa staklenim pločama koje se stapaju sa metalnim ili drvenim bazama može stvoriti izvanredan efekat.

Artistička kreacija: Ako volite umetnost, razmislite o trpezarijskom stolu koji je sam po sebi umetničko delo. Možete pronaći stolove sa staklenim ili drvenim površinama koje su ručno oslikane ili ukrašene, što će svakako privući pažnju i oduzeti dah.

Dinamični oblici: Trpezarijski sto ne mora biti pravougaonog oblika. Odabir trpezarijskog stola okruglog, ovalnog ili asimetričnog oblika može uneti dinamičnost i eleganciju u prostoriju.

Sto za izobilje: Ako imate dovoljno prostora, razmislite o velikom trpezarijskom stolu sa klasičnim elementima, poput impozantnih nogu ili raskošnih ukrasa. Ovakav sto će postati središnji komad vaše trpezarije.

Multifunkcionalni dizajn: Ako vam nedostaje prostora, razmotrite trpezarijski sto sa ugrađenim skladišnim prostorom ili funkcijom proširivanja. Ovakvi stolovi kombinuju praktičnost sa stilom.

Eko-prijateljski izbor: Ako vodite računa o okolini, možete se odlučiti za trpezarijski sto napravljen od održivih materijala, kao što su bambus ili reciklirani materijali.

Retro čar: Retro stilovi su uvek popularni. Odabir trpezarijskog stola inspirisanog dizajnom iz prošlih decenija može uneti dašak nostalgije i šarma u vaš dom.

Personalizovani dizajn: Na kraju, ne zaboravite da je vaš trpezarijski sto prostor za izražavanje vašeg stila. Razmislite o personalizovanom dizajnu ili stolu sa posebnim sentimentalnim vrednostima.

Zaključak

Dizajnerski trpezarijski stolovi predstavljaju investiciju u udobnost, stil i funkcionalnost vaše trpezarije. Njihova savremena elegancija može preobraziti prostor i stvoriti nezaboravne trenutke. Bez obzira na vaš lični stil, dizajnerski trpezarijski stolovi nude širok spektar opcija koje će oduševiti vas i vaše goste. Kod nas možete pronaći najnovije dizajnerske trpezarijske stolove koji će uneti notu luksuza u vaš dom. Naši ekskluzivni komadi nameštaja kombinuju funkcionalnost sa umetnošću, stvarajući trpezarije koje će oduzeti dah.

Pogledajte našu ponudu i dopustite nam da vam pomognemo da stvorite savršen ambijent u vašoj trpezariji a da odabir trpezarijskog stola bude pravo zadovoljstvo.

Pretraga: