Trend uređenja enterijera u 2023. godini

Blog

Trend uređenja enterijera kolekcija-nameštaja-za-2023-god.-Balance--LInea-Milanović

Da, trendovi dolaze i odlaze, ali na kraju, ukus je subjektivan. Prostori u kojima živite treba da učine da se osećate sigurno, srećno i u skladu sa svojim preferencijama. Nažalost, često smo ograničeni budžetom za ulaganje u renoviranje našeg životnog prostora. Ono što ne shvatamo je da je to mesto boravka,  utočište, mesto privatnosti i odmora, te je dizajn enterijera zapravo investicija za bolji kvalitet života. 

Enterijeri su duboko ukorijenjeni u našem životu, jer su kanal za naše emocije, naše snove i naše težnje. U tom smislu, često ih biramo u skladu sa tim kako se osećamo na podsvesnom nivou. Ovo je jedan od razloga zašto se trendovi uređenja enterijera razvijaju tako brzo. U nastavku ćemo pogledati neke od novih trendova uređenja enterijera koji nas očekuju u 2023. godini.

Koji je sledeći trend u uređenju enterijera 2023. godine?

Kada pogledamo unazad prethodnih godina mnogi svetski događaji uticali su na promenu našeg životnog prostora. Većina je od svojih domova napravila mesto za rad i prilagodila se novom načinu života. Samim tim većina se suočila sa izazovom traženja balansa između poslovnog i privatnog života i implementaciji pametnih rešenja za dizajn enterijera. 

Shodno tome, neki stilovi nameštaja su uvek primenljivi i lako se kombinuju sa postojećim komadima. Tokom 2022 godine vladali su trendovi u organskim formama i materijalima, te su u salonu nameštaja Linea Milanović najprodavaniji od najpopularnijih trpezarijskih stolova bili Kyoto i Oslo, koji odišu opuštenim i bezvremenskim dizajnom.

okrugli trpezarijski sto sa drvenim oblicama
Okrugli trpezarijski sto Oslo – Linea Milanović

Šta to zapravo znači za 2023. godinu? Možemo očekivati ekspanziju i razvoj ideje komfora, ličnog pečata u svakom prostoru i gotovo umetnička rešenja u uređenju enterijera. Hajde da pogledamo šta eksperti očekuju za ovu godinu.

Sofisticirana udobnost

Udobnost ne znači žrtvovati estetiku, teksturu ili elemente koji vama znače. Na neki način to je spoj koji daje senzorno iskustvo, od slike na zidu koja komunicira svoju priču do pliša na sofi koju dodaknete. Dakle trend u uređenju enterijera 2023. godine počinje od oblih linija, teksture materijala, i umirujućih boja. Materijali će uključivati drvo, kamen i organske materijale. Sa druge strane boje će pratiti prirodne poput svetlih neutralnih, toplih belih, varijacije slonovače i zelenih tonova.

Balance-Fotelja-BM Balance-kolekcija-Linea-Milanović
Fotelja Balance BM – Linea Milanović

Pažljiv hedonizam

Ako se pitate da li ste prošle godine pogrešili sa jarkim ili intenzivnim bojama. Ne, niste. Kako nam se život menja tako pokušavamo da unesemo u svoj dom vibrantnost boja omiljenog letovališta ili grada koji ste posetili. Tako da u 2023. godini možemo očekivati igru šara i raskošne materijale bogatih boja. Na primer crni metal, prirodne boje drveta, somot jarkih nijansi, mermer i ratan detalji. Zamislite boje poput narandže, breskve, morskih dubina i zelene trave.

Asia-Ugaona-garnitura-Linea-Milanović
Ugaona garnitura Asia, fotelja Loop – Linea Milanović

Povratak Retro Stila uređenja enterijera

Stil 60-tih i 70-tih je stil koji traje, gotovo ga je nemoguće zaobići u dizajnu enterijera i arhitekturi. Ove godine potpomognuti bojama, oble retro linije se vraćaju na scenu kroz TV komode i konzole kao centralne tačke u dnevnoj sobi. Za mlađu generaciju kombinovanje modernih elemenata sa pop-art jarkim bojama će uneti pozitivnu energiju u prostor.

Arcadia-TV-komoda-BM-Linea-Milanović
TV komoda/konzola Arcadia – Linea Milanović

Zaključak

Verujemo da koncept trendova uređenja enterijera odražava trenutne promene u životu ljudi. U prošlosti je sve bilo podređeno klasičnom dizajnu i strogim pravilima. Ali danas, ljudi žele da prihvate sebe, svoje preferencije, i da pokušaju da stvore svoj lični pečat kombinovanjem različtih tekstura, elemenata, i stilova. 

Stručni tim kompanije Linea Milanović je uvek tu da vam pomogne da realizujete svoje ideje i prenesete ih u svoj lični prostor. Pozivamo vas da posetite naš showroom ili zakažete konsultacije putem email-a studio@uniarchdesign.com.

Pretraga: